Integrale massage

Integrale massage is een diepgaande en stevige vorm van massage waarbij niet alleen gekeken wordt naar de fysieke klacht maar ook naar de persoon als geheel, gebaseerd op een visie dat lichaam en geest met elkaar verbonden zijn en elkaar beïnvloeden. Doordat men tijdens de massage weer in contact wordt gebracht met het lichaam en met zichzelf, wordt het lichaamsbewustzijn vergroot en het zelfhelend vermogen aangesproken.

Een massage heeft een gunstig effect op het lichaam. Bij enkele effecten o.a.;

Integrale massage bestaat uit 5 gecombineerde massagevormen;

1. Klassieke massage
Geeft ontspanning van het lichaam als geheel, met name de huid, spieren, weefsels en gewrichten. Het zorgt voor een goede bloeddoorstroming, afvoeren van afvalstoffen en het zelfhelend vermogen van het lichaam wordt hiermee gestimuleerd. Helpt tevens het contact met het lichaam te versterken en balans te brengen tussen lichaam en geest.

2. Bindweefselmassage
Deze massage omvat diepere technieken om ruimte te geven aan spanningen en klachten die zich in het lichaam hebben vastgezet. Laag voor laag wordt naar de kern toegewerkt. Deze vorm van massage spreekt het zelfhelend vermogen van het lichaam aan en is sterk bewustwordingsgerelateerd.

3. Pulsen
Deze vorm van massage is het schudden, wiegen en pulsen van het lichaam. Dit kan zowel zacht deinend als dynamisch worden gegeven. Hiermee wordt de levensenergie weer in beweging gebracht en spanningen van meer mentale aard worden losgelaten.

4. Stretchen
Strekkingen hebben een activerende uitwerking op het lichaam. Deze technieken dragen ertoe bij dat verkrampingen kunnen worden losgelaten en ingekorte spieren weer ruimte kunnen krijgen.

5. Energetisch
Deze massagevorm kenmerkt zich door de rustige en contactvolle aandacht die gegeven wordt op specifieke plaatsen in het lichaam. Het is verstillend, harmoniserend en werkt diep door naar het innerlijk.

Aangesloten bij CAT

Contactgegevens

Integrale Massage Van der Meij
Vlielandseweg 24a – 5
2641KC Pijnacker
info@imvandermeij.nl

Telefoonnummer
06 502 436 88

Socials